10 feiten over Bruce Springsteen
10 feiten die je (misschien) nog niet wist over Bruce Springsteen

 1. Het allereerste liedje dat Bruce op gitaar leerde spelen was “Twist And Shout” toen hij de versie van The Beatles hoorde

 2. Bruce schreef heel wat nummers die voor andere artiesten hits opleverden: “Fire” van The Pointer Sisters, “Blinded By The Light” van Manfred Mann en “Because The Night” van Patti Smith. “Hungry Heart” schreef hij eigenlijk voor The Ramones, maar hij hield het uiteindelijk voor zichzelf.

 3. In 1976 wilde hij in een dronken bui Elvis Presley ontmoeten. Hij klom over de muur van Graceland en kon pas bij de voordeur door de beveiliging ingerekend worden. Zij meldden hem dat Elvis niet thuis was.

 4. Bruce Springsteen scoorde nooit een Amerikaanse nummer 1-hit. Zijn nummer “Dancing In The Dark” strandde op de 2de plaats in de Billboardlijsten. Toch kwam er een nummer van Bruce op nummer 1 in Amerika, “Blinded By The Light”. Dat was in de versie van Manfred Mann’s Earth Band.

 5. Zijn begeleidingsband is genoemd naar een echte straat. E Street ligt in Belmar, New Jersey. De moeder van één van de eerste leden van de band, David Sancious, woonde in die straat en de band ging er regelmatig repeteren.

 6. Bruce Springsteen is twee keer getrouwd. Tot 1985 was hij samen met actrice Julianne Philips. Hij trouwde later met Patti Scialfa. Op zijn album “Tunnel Of Love” zong hij over hoe ongelukkig hij was in zijn relatie met Julianne.

 7. Bruce werd op zijn negentiende opgeroepen voor het leger. Op dat moment was de Vietnamoorlog nog in volle gang. Hij werd echter vrijgesteld van zijn legerdienst, omdat hij blessures had opgelopen na een motorongeluk.

 8. Zijn debuutalbum heet “Greetings From Asbury Park, NJ”. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, liggen zijn roots elders, in Long Branch, New Jersey.

 9. Zijn eerste albums waren verre van succesvol. Zijn platenfirma wilde hem laten vallen als zijn album Born To Run ook zou floppen. Gelukkig was dat niet het geval.

 10. Hij kreeg zijn bijnaam “The Boss” tijdens de periode dat hij vaak in clubs optrad. Hij was verantwoordelijk om de gage van de band te regelen met de clubeigenaren en het geld te verdelen onder de andere bandleden. Hij had een hekel aan zijn bijnaam, wegens zijn aversie naar “bazen”.

En zo zag jullie Boss Top 10 eruit ...

 1. The River
 2. Dancing In The Dark
 3. Born To Run
 4. Hungry Heart
 5. Badlands
 6. I'm On Fire
 7. Darkness On The Edge Of Town
 8. Born In The USA
 9. Streets Of Philadelphia
 10. Thunder Road


21/09/2019