5 speelgoedtrends uit de jaren '70

5 speelgoedtrends uit de jaren '70


             1. Uno

In de jaren 70 kon je voor het eerst luide kreten ‘UNO!’ horen tijdens een spelletjesavond. UNO werd in het begin van de jaren 70 uitgevonden door een kapper in de VS die het spel oorspronkelijk alleen voor zijn familie en vrienden had bedacht. 

2. Vier op een rij

Niet alleen UNO maar ook Vier op een rij is een spel uit de seventies dat we vandaag ook nog steeds kennen. Het spel werd voor het eerst in 1974 voor het eerst uitgegeven maar daarvoor was het spel bekend als The Captain’s Mistress.
            3. Clic Clac Ballen

Meer dan een stevig koordje met aan beide uiteinden twee harde plastic ballen had je niet nodig om in te zijn op de speelplaats begin de jaren ’70. Enige behendigheid was nodig om de ballen tegen elkaar te laten kletsen zodat je een clic-clac geluid hoorde.


 


4. View Master

De welgekende View Master maakte in de seventies zijn comeback onder het motto: je moet de deur niet uit om de wereld te zien. Met het meestal rood en hoekige voorwerp kon je naar foto’s kijken die je naar een andere wereld toverden.


 5. Pong

Voor het eerst kon je in de jaren ’70 virtueel met iemand pingpongen zonder palet, net en balletjes. Dit kon je probleemloos doen met één van de eerste videospellen: Pong. Het spel was gebaseerd op tafeltennis en kon je alleen tegen een elektronische tegenstander of met twee spelen.
16/11/2019