Bedankt, Zomerhelden!


Iedereen, die iets doet voor Rode Kruis-Vlaanderen tijdens de zomer, hoe groot of hoe klein ook, is een Zomerheld.

Zomerhelden zorgen ervoor dat iedereen in Vlaanderen kan genieten van een fijne, zorgeloze zomer. Dat doen ze steeds met de glimlach. Iemand helpen geeft immers een goed gevoel. Dat is bovendien een gevoel, dat aanstekelijk werkt: zelf helpen, doet helpen, net als zelf (glim)lachen, doet (glim)lachen. 

Rode Kruis-Vlaanderen is tijdens de zomer actief op meer dan 3 500 activiteiten doorheen heel Vlaanderen. Ruim 38 000 vrijwilligers en donoren zetten zich tijdens de zomer vrijwillig in, om anderen een onbezorgde en onvergetelijke vakantie te kunnen bezorgen.

Voor heel wat mensen is de aanwezigheid op festivals en evenementen bijna een evidentie geworden, maar dat is het dus zeker niet. Er gaat telkenmale een straffe Zomerheld mee gepaard. Daarnaast heeft Rode Kruis-Vlaanderen ook heel wat activiteiten, die bij het grote publiek nog onbekend zijn, maar die maatschappelijk wel heel waardevol zijn, zoals de Vakantiekampen, de Aangepaste Vakanties en de Speelweken. 

Nostalgie is fan van die vele duizenden Zomerhelden. Daarom geven we hen deze zomer graag een gezicht...

De hele maand juli laten we dagelijks 3 Zomerhelden aan het woord, die hun passie mogen delen met luisterend Vlaanderen. Als bedankje en hulde mogen ze ook een verzoekje doen!
Onze lijst van Zomerhelden wordt onderaan deze pagina aangevuld.


Je kan zelf ook een Zomerheld worden door onze gratis Zorgeloze Zomergids aan te vragen. Zo kan je meteen hulp bieden bij tien zomerse ongelukken, want een Zomerheld weet dat HELPEN HELPT! 

Meer info over Zomerhelden vind je op de website van Rode Kruis-Vlaanderen. Doorklikken kan HIER. 


Onze Zomerhelden op een rijtje...

 1. Hulpdienstmedewerker Steven geeft op 1 juli de aftrap tijdens de ochtendshow van Herbert. Hij geeft, stevig rockend op de tonen van Bryan Adams ('Summer Of 69'), de 'baton' door aan Freya. Door HIER te klikken kan je dat gesprekje herbeluisteren.
 2. Freya, nog volop aan het bekomen van haar 'communicatietaken' op Rock Werchter, nomineerde Liesbeth. Ze deed dat met een 'Message In A Bottle' van Sting! Dat gesprekje kan je HIER herbeluisteren.
 3. Liesbeth maakte promo voor de bloedcollecte. Voor zij, die doneren, en haar collega Philip, de volgende link in onze ketting, galmde 'Hey Brother' van Avicii door de boxen.
 4. Adjunct-verantwoordelijke hulpdienst Philip ging voor 'Your Love Is King' van Sade in zijn passage in onze ketting. Als volgende schakel koos hij Lydia.
 5. Lydia, logistiek medewerker bij de bloedcollectes, waande zich even 'On The Beach' met Chris Rea bij Astrid. Zij nomineerde Nico in de ketting van de Zomerhelden.
 6. Nico werd een gemotiveerd -dat hoor je!- afdelingshoofd van Berlare, na het zien van de vliegtuigramp in Oostende in 1997. Hij nomineert op zijn beurt collega en B.F.F. Arno, begeleid door 'Alane' van Wes!
 7. Arno geeft les eerste hulp en dat doet hij -uiteraard- met de hiervoor bekende/beruchte classic 'Staying Alive' van Bee Gees. Rosa is voor Arno de volgende genomineerde!
 8. Rosa focust zich dagelijks op aangepaste vakanties voor zij, die het nodig hebben. 'Leef' van André Hazes Junior straalt voor haar dé perfecte boodschap uit wat betreft het Rode Kruis-Vlaanderen. Haar genomineerde? Lieze!
 9. Lieze is een trouwe bloedgever en doet dat absoluut 'Everywhere'. Niet toevallig dat Fleetwood Mac dus uit de boxen schalt. Herbert mag Anita als volgende in de spotlight zetten!
 10. Anita vormt de nieuwe generaties bij Het Rode Kruis-Vlaanderen en dat doet ze vol passie. Een complimentje is, als lesgever, altijd en overal op zijn plaats, vandaar haar verzoekje: 'Hero' van Enrique Iglesias. ... En over helden gesproken, Raoul is de volgende Zomerheld in onze ketting!
 11. Ook Raoul is lesgever. 'You'll Never Walk Alone' van Gerry & The Pacemakers, vraagt hij aan voor al zijn mede-lesgevers. Nomineren doet hij ook: 'Dora is next'!
 12. Dora is steeds op zoek naar 'The Way To Your Heart' met haar vrijwilligerswerk, net als Soulsister. Zij nomineert op haar beurt Pieter!
 13. Pieter geeft lessen EHBO voor baby's en kinderen, maar is daarnaast ook een muziekliefhebber van jewelste. Zijn favoriete classic: Oasis met 'Don't Look Back In Anger'. 'Up next': Angelo.
 14. 'She Moves In Her Own Way', denkt Angelo bij het nomineren van Karolien. Angelo is zelf trouwens Zorgbib-verantwoordelijke.
 15. Karolien, oftewel 'Sweet Caroline' -want dat is haar toepasselijke bijnaam-, is hulpverleenster bij RKV. Ze verleent ook graag een schakel in onze ketting... We duiken het weekend in met Peter!
 16. Provincieverantwoordelijke Peter zet alle 'Heroes' in de bloemetjes met de toepasselijke 'Eurosongmeekweler' 'Heroes' van Mans Zelmerlow. Peter geeft het 'Heldenstokje' zelf door aan Larry.
 17. Larry is een Zomerheld en zijn vrouwtje is dat ook. Alvorens Jurgen te nomineren als volgende schakel, vraagt hij graag 'Everything I Do...' van Bryan Adams aan, ook de openingsdans van deze twee toppers!
 18. Jurgen is voorzitter van de afdeling Merksem. Zijn leuze daar: 'Iedereen Is Van De Wereld', muzikaal geïnspireerd door The Scene. Wim Weetjens mag op zondagochtend Isabelle wakker bellen, zo laat Jurgen nog weten...
 19. Isabelle is animator bij 'Hartveilig'. Zij nomineert Mathieu, maar niet zonder eerst een eigen verzoekje te doen: 'Staying Alive' van BeeGees.
 20. Mathieu is een Zomerheld pur sang. Zijn optiek: iedereen verdient een kans om zijn/haar dromen waar te maken. P!nk bezingt dat volgens hem perfect in 'A Million Dreams'! De volgende in ons rijtje? Elise!
 21. Elise is secretaris bij de hulpdienst. Vanbinnen is ze een toppertje en dat bewijst ze met haar plaatje: de gelijknamige meezinger van Clouseau. Week 2 mag voor Elise afgetrapt worden met Brecht-Jan.
 22. Brecht-Jan is verantwoordelijk voor de hulpdienst in Geraardsbergen, al geniet hij ook graag van een tropisch sfeertje, op en naast de radio. Zwoel is het wel bij Herbert met 'Despacito' van Fonsi en Yankee! Dorine mag Brecht-Jans opvolger zijn...
 23. Dorine is afdelingseconoom én fan van de betere baritonstem. Barry White met 'The First...' mag dat zijn voor haar, evenals Bjorn als volgende schakel in onze ketting!
 24. Bjorn is op dit eigenste moment aan het uitrukken met de Ziekenwagendienst in en rond Brakel -ECHT WAAR! We laten hem rustig doen en spelen het toepasselijke 'You're Not Alone' van Olive. Een nominatie van Bjorn is er gelukkig wel: da's Erik uit Brugge!
 25. We schudden de beentjes los met David Bowie en Erik. Deze Zomerheld, die al ruim 40 jaar bloed doneert, kiest 'Let's Dance' als verzoekje en Dieter als volgende link in de ketting.
 26. Dieter doet 'het bureauwerk' als vrijwilliger, maar voor ons is dat steentje minstens even belangrijk als dat van de andere Zomerhelden. Dieter heeft nog goeie smaak ook: 'They Stood Up For Love' van Live en Wouter als volgende link in ons heldennetwerk!
 27. Wouter is lesgever Eerste Hulp aan 'het Zeetje'. Daar past een goeie Belle Perez bij, vindt hij (met 'Enamorada'), evenals de nominatie van een goeie collega/vriend van hem. We trekken van Blankenberge naar Knokke voor volgende schakel Tom!
 28. Tom trakteert ons op een muzikaal uitje richting 'Cambodia' met Kim Wilde. Deze vrolijke hulpverlener nomineert Isabelle als volgende schakel.
 29. Isabelle is verantwoordelijke bloed/plasma bij heel wat collectes. Haar boodschap aan de wereld en volgende Zomerheld Frank: 'I'll Be There For You' (The Rembrandts)!
 30. Frank is provincievoorzitter van het RKV. Hij heeft dus heel wat West-Vlaamse Zomerhelden onder zijn hoede. Hij trakteert hen allemaal op enkele minuten feesten met 'Alexandrie, Alexandra' van Cloclo. Oh ja, Herbert mag de ochtend erna bellen met Ellen.
 31. Ellen is, net als The Turtles, 'Happy Together', telkens ze op kamp mag gaan met RKV. Deze sfeermaker selecteert Margot als volgende link in onze ketting!
 32. Margot is kampieider in Waregem-Anzegem: een job, die pure 'Euphoria' is voor haar. Loreen verwoordt dat perfect! De volgende schakel? Pascal!
 33. De Oost-Vlaamse provincievoorzitter Pascal hangt aan de lijn. Voor hem zijn zomervakanties volledig gericht op de Gentse Feesten, dus is 'Mia' van Gorky een meer dan toepasselijk verzoek! Pascal nomineert ook nog even Bart als volgende Zomerheld.
 34. Bart is hoofdcoördinator van de vakantiekampen van RKV. Daft Punk en 'One More Time' mag voor hem nog eens de revue passeren, voor de volgende zomerheld Hilde dat doet.
 35. Hilde, psychosociaal hulpverlener, heeft 1 boodschap. Die is bovendien eenvoudig samen te vatten in een classic: 'Fix You' van Coldplay. Laatste schakel voor het weekend? Dat wordt Rigo!
 36. Rigo is hulpdienstvoorzitter. Hij doet al 34 jaar noest vrijwilligerwerk in de 'Danger Zone', die festivals soms zijn. Die classic van Kenny Loggins vraagt hij ook aan, alvorens Iwein te nomineren.
 37. Iwein biedt psychosociale hulp als Zomerheld. Hij biedt ook een goeie classic! Zijn verzoekje: 'Rock Around The Clock' van Bill Haley. Anke is de volgende in onze ketting!
 38. Anke maakt de hulpdienst in de regio Westerlo vol overgave (on)veilig! ;-) Ze gooit ook graag de beentjes (en armen) los met de 'Macarena' van Los Del Rio!
 39. 'Ik heb 'The Time Of My Life' als vrijwilliger van het RKV', weet Peggy te vertellen. Die classic spelen we graag voor haar; de volgende classic is zondagmorgen voor Johan!
 40. Johan werkt voor de hulpdienst van Werchter. Het wordt dus een drukke dag voor hem tijdens Werchter Boutique. In de 'mood' komen doet hij alvast graag met 'Voici Les Clés', perfect op deze Franse feestdag. Le suivant? Michel!
 41. Michel is lesgever bedrijfseerstehulp! Hij is daarin 'Simply The Best'. Warm je stembanden dus maar op, Tante Tina! Chris, jij mag dat ook doen!
 42. Chris is afdelingsverantwoordelijke van de hulpdienst in de regio Bree. 'No Woman, No Cry' is zijn verzoekje, om deze tweede Zomerhelden-week mooi al te sluiten. De derde week beginnen we met Miel!
 43. Miel zet zich steevast in voor de jeugdiensten van het RKV. 'Veel Te Mooi', beschrijven wij dat, samen met Erik & Sanne. Tom is de volgende!
 44. Tom staat steeds paraat met de logistieke eenheid. Dat deed hij ook op de Pukkelpop-ramp van 2011... Hij blikt daarop terug met zijn verzoek 'Weak' van Skunk Anansie (= toen ook op het podium). Toms opvolger mag Willy zijn!
 45. Willy is een provincievoorzitter, die veel belangrijke beslissingen maakt op hoog niveau. Ook zo'n held verdient enkele minuten muzikaal vertier... 'Still Haven't Found What I'm Looking For' van U2! Patricia mag dinsdagochtend haar wekker zetten als volgende schakel!
 46. Afdelingssecretaris Patricia heeft tientallen Zomerhelden onder haar bewind en die zet ze graag in de bloemetjes met 'Born To Be Alive' van Patrick Hernandez. Volgende schakel? Mathieu!
 47. Verantwoordelijke vorming Mathieu is zelf een 'hero' en zijn nominatie Wouter is dat zeker ook. 'Heroes' zijn ze dus. Bedankt, Mister David Bowie, voor de passende soundtrack!
 48. Wouter, teamlid van de dienst communicatie en werving, toont zijn passie en liefde voor de Zomerhelden met Robin S en 'Show Me Love'. Hij nomineert Martine als volgende schakel in onze ketting.
 49. Martine doet aan huiswerkbegeleiding in opvangcentra. Ze hoort graag 'Couscous Kreten' van De Kreuners, alvorens Geert te nomineren.
 50. Geert is Zomerheld nummer 50 in onze lijst! Hij is adviescommissievoorzitter vorming, ambulancier én adjunct-hoofdarts. Een manusje-van-alles dus, die op een vrij moment ook kan genieten van 'Little Lion Man' van Mumford & Sons. Emile mag Geert opvolgen!
 51. Emiel staat mensen met raad en daad bij in het ziekenhuis van Vilvoorde. 'Drivers Seat' van Sniff And The Tears mag door de boxen galmen, net als Gino als volgende schakel in onze ketting.
 52. Hulpverlener Gino gaat voor 'Lola' van The Kinks als verzoekje en voor Mélanie van Gent als volgende schakel!
 53. Mélanie is een Zomerheldin met een boon voor soulmuziek. 'Say A Little Prayer' van Aretha Franklin mag dat dus voor haar zijn, met mede Gentse Julie als volgende Zomerheld in onze ketting!
 54. Julie sluit de donderdag af met 'Somebody To Love' van Queen. Ze nomineert ook nog Kristel als ochtendvriendin van Tony morgenvroeg!
 55. Kristel is actief bij de hulpacties op evenementen. Een passende classic is volgens haar dan ook 'Summer Jam 2003' van The Underdog Project. Kenny is trouwens de volgende genomineerde in onze ketting van Zomerhelden.
 56. 'Daar Gaat Ze', denkt Kenny, afdelingsverantwoordelijke communicatie en werving, bij het nomineren van Lieve. Hij vraagt die classic van Clouseau meteen ook graag aan. 
 57. Lieve geeft Nederlandse les en sluit de werkweek graag af met 'Copacabana' van Barry Manilow. Zomerheld Joost mag in haar ogen het weekend aftrappen!
 58. Joost mag het weten, als het op eerstehulpopleidingen aankomt. Hij nomineert vlot Johan en doet ook 'Take On Me' van A-Ha als verzoekje!
 59. Johan is afdelingsvoorzitter in en rond Gentbrugge. Hij houdt er ook van om een 'danske te placeren'. Dat doet hij het liefst op de classic 'China Girl' van David Bowie! Oh ja, Firmin is de volgende held...
 60. Firmin legt ons haarfijn uit wat een 'simulant' is, alvorens 'Ruben' van Wim De Craene aan te vragen en Tim te nomineren (of is het nu omgekeerd?! ;-) )
 61. Ruben werkt voor de hulpdienst. Ook zijn nominatie Bert doet dat... Eerst nog een verzoekje: Dire Straits met 'Walk Of Life'.
 62. De voorlaatste Zomerheld van deze week is Bert. Hij is ambulancier en fan van de 'Great Balls Of Fire' van Jerry Lee Lewis. De laatste Zomerheld van week 3? Dat mag Peggy zijn!
 63. Peggy is zomermedewerker van de aangepaste vakanties van het RKV. Voor haar vrienden daar vraagt ze graag 'Hakuna Matata' aan van Jimmy Cliff. De nieuwe werkweek induiken mogen we -dankzij Peggy- met Anke!
 64. Anke is een leesgeefster eerste hulp. Op dit moment is ze op reis door Afrika en dat horen we ook via haar verzoekje... 'Waka Waka' van Shakira. Op naar Judith straks.
 65. De vlotte Judith is een Zomerheld voor én achter de schermen. Iemand helpen is volgens haar 'Magic', vandaar het verzoekje van Coldplay. Christophe mag Tony vergezellen in de avondspits.
 66. 'Blue Monday' van New Order galmt door de boxen, op vraag van Christophe. Hij is 'Verantwoordelijke Bloed en Plasma'. Hij is ook verantwoordelijk voor de volgende schakel in onze ketting... Michiel!
 67. Michiel is het aanspreekpunt van het ziekenvervoer. 'Staying Alive' vat zijn missie perfect samen... Beegees komen eraan, net als Martin als volgende Zomerheld!
 68. Martin, West-Vlaams provincievoorzitter vorming, vraagt 'Josephine' aan verzoekje, speciaal voor zijn jongste dochter, die dezelfde naam heeft. Caroline is trouwens de volgende!
 69. Simulant Caroline doet 'Fields Of Gold' nog eens door de boxen galmen. Naast Sting kiest ze ook voor Saartje!
 70. Saartje, lesgever Eerste Hulp bij kinderen en jongeren, leeft volgens 1 leuze: 'Hakuna Matata'. Laat dat meteen ook een topclassic zijn! Next up? Leen!
 71. Leen is afdelingsverantwoordelijke internationale samenwerking. 'Fast Car' van Tracy Chapman draaien we voor deze Zomerheld. Herbert krijgt Schaney als volgende over de radiovloer!
 72. Hoofdmonitor Schaney vraagt Khaled met 'C'est La Vie' aan voor al haar metgezellen. De volgende Zomerheld is Jeroen.
 73. Jeroen is begeleider van de animatoropleiding. Hij schudt ons stevig wakker met Avicii en 'Wake Me Up'. Didier mag de dag afsluiten bij Tony...
 74. Lesgever EHBO Didier nomineert Rik, maar vraagt eerst nog een moment van rust aan met Bjork en 'It's Oh So Quiet'!
 75. Rik werkt voor de uitleendienst hulpmaterialen en is dus ook een dikke Zomerheld. Hij nomineert André en schudt nog even de benen los met Meat Loaf en 'Paradise By The Dashboardlight'!
 76. André geeft al jaar in, jaar uit bloed aan zij, die het nodig hebben. Een classic heeft hij ook nodig: Joe Dassin en 'L'Eté Indien'. Au suivant!
 77. 'Laat Ons Een Bloem', denkt Zomerheld Herman. Hij vraagt Louis Neefs aan en duidt Marianne aan als eerste link van het laatste juliweekend.
 78. Marianne is vrijwilliger bij een opvangcentrum. Een echte Zomerheld dus, zeker in deze 'Mad World' (Gary Jules). Divina is de volgende in de ketting!
 79. Divina is ambulancier, simulant én lesgever. Een bezige bij dus, al doet ze het soms ook rustig aan. Dat hoor je aan haar verzoekje: Mika met 'Relax, Take It Easy'. Peggy wordt Zomerheld nummer 80!
 80. Zomerheld Peggy vraagt graag Tony Esposito aan met 'Papa Chico', alvorens Eric te nomineren.
 81. Eric is coördinator dienst sociale interventie. Hij is ook een fan van de betere Vlaamse classics. Dat horen we aan zijn verzoekje: 'De Roos' van Ann Christy. Hector mag aansluiten!
 82. Hector is al decennia actief bij de hulpdienst. Louis Neefs en 'Laat Ons Een Bloem' weerklinkt, en morgenvroeg is dat Michel!
 83. Michel is vakantieverantwoordelijke aangepaste vakanties. Over vakanties gesproken, zijn verzoek is Frank Sinatra met 'New York, New York'! Anne mag, voor Michel, de nieuwe week aansnijden!
 84. Anne is afdelingsverantwoordelijke hulpdienst en vraagt Simon & Garfunkel met 'Bridge Over Troubled Water' aan, alvorens Daisy te nomineren!
 85. Daisy geeft plasma én is hulpverlener. 'My Heart Will Go On' wilt ze graag horen, en Mai-Linh wilt ze graag nomineren.
 86. Mai-Linh is preventief hulpverlener op evenementen, ook de muzikale, zoals het Cactusfestival. Eurythmics met 'Sweet Dreams' hoorde je daar niet dit jaar, maar die classic hoor je nu wel op Nostalgie. Next up: Sandra!
 87. Sandra geeft bloed en plasma aan het goeie doel en is ook verantwoordelijke van deze dienst... Een Zomerheld pur sang dus! Dat verdient 'Orinoco Flow' van Enya. Jan is de volgende!
 88. Jan is hulpdienstvrijwilliger. Hij nomineert Veronica en vraagt nog even 'Love Like Blood' van Killing Joke aan.
 89. Veronica duidt Karima aan als volgende link in onze ketting van Zomerhelden. Veronica is trouwens animator voor 'Hart Veilig'!
 90. Karima vangt slachtoffers van ingrijpende gebeurtenissen op bij rampen en incidenten. Ze nomineert Tom als volgende Zomerheld en vraagt Elton John aan met 'The Circle Of Life'!
 91. Tom is ambulancier én fan van The Levellers. 'One Way' spelen we graag voor hem. Benieuwd wat John als volgende Zomerheld aanvraagt! 
 92.  John is actief bij het organentransport van het UZA. Hij nomineert Tim en vraagt 'Afscheid Van Een Vriend' van Clouseau aan.
 93. Tim is actief bij de logistieke eenheid. Hij heeft ook stijl, want hij vraagt 'Zij Heeft Stijl' van De Kreuners aan. Pieter volgt hem op!
 94. Pieter is, naast projectleider van 'Brugfiguren', ook een fan van de betere 90s-Britpop, dus vraagt hij Oasis aan met 'Don't Look Back In Anger'. Hij duidt Tom aan als volgende link.
 95. Tom is als afdelingsvoorzitter Hove-Lint van A tot Z bezig met de werking van het RKV. Hij slaat meteen ook een brug naar de volgende link in de ketting van Zomerhelden, Loes. Eerst nog even De Kreuners aanvragen met 'Zo Jong'!
 96. Loes is hulpverlener en lesgever. Ze geeft haar nominatie door aan Katrien en vraagt nog even 'Het Is Een Nacht' van Guus Meeuwis & Vagant aan!
 97. Katrien is een Zomerheld vol 'Vonken En Vuur'. Een verzoekje van Clouseau is dus op zijn plaats, evenals een nominatie voor Kris.
 98. Ambulancier Kris nomineert Wim als volgende Zomerheld. Eerst vraagt hij wel nog het toepasselijke Meat Loaf aan met 'Paradise By The Dashboardlight'!
 99. Wim is afdelingsvoorzitter van de afdeling Gent. Hij vraagt graag Paul de Leeuw aan en nomineert Stefaan als volgende!
 100. Stefaan is lesgever en actief bij het nagelnieuwe project 'Hartveilig'. Voor hem mag de volgende Zomerheld José zijn, na zijn verzoekje: The Proclaimers en 'I'm Gonna Be (500 Miles)'.
 101. José is actief in het opvangcentrum en wordt door ons graag opgevangen met The Radios en 'Swimming In The Pool'. Pauline neemt het stokje over.
 102. Pauline is bezig aan haar allereerste stapjes in het vrijwilligerswerk. We belonen haar graag met Bonnie Tyler en 'Total Eclipse Of The Heart'. Dries volgt haar op!
 103. Dries is een plasmadonor. Hij doneert ons ook een nominatie, Christina, en een classic, 'I'll Stand By You' van The Pretenders!
 104. Christina is hulpverlener bij Reggae Geel. Ze hoort graag 'I Don't Wanna Miss A Thing' en Aerosmith, evenals de stem van de volgende genomineerde, Birger.
 105. Birger doet aan preventieve hulpacties bij voetbaltornooien. Hij nomineert Luc en krijgt 'Een Ster' van Stan Van Samang als muzikaal cadeau van ons!
 106. 'Barcelona' van Montserrat en Freddie mag dat zijn voor afdelingsvoorzitter en RKV-historicus Luc, alvorens Annemie te nomineren.
 107. Annemie is verantwoordelijke vorming, specifiek voor de AED-cursussen. A la Gers Pardoel neemt ze ons mee naar de volgende genomineerde, Lucie!
 108. Lucie is lesgeefster en fan van Leonard Cohen met 'Hallelujah'... Ze nomineert Ivo.
 109. Ivo is hoofd van de hulpdienst. Hij vraagt graag 'Vienna' aan van Ultravox, alvorens Margo te nomineren!
 110. Margo is een hulpverlener met een voorliefde voor de betere zomermuziek. 'Vamos A La Playa' van Righeira mag dat zijn. De volgende? Dat is Sam!
 111. Sam is vrijwilliger geworden bij de hulpverlening 'als uit hand gelopen hobby'. Hij legt kort uit hoe dat precies in mekaar zit, nomineert Marthe en vraagt 'Perfect' van Ed Sheeran aan!
 112. Marthe is medewerker bij de bloedcollecte, waar ook collega/DJ Herbert nu aanwezig is. Even wat aandacht voor dat topevent, evenals een nominatie voor een andere topper: onze volgende schakel Dominique.
 113. 'Dancing In The Moonlight' (Toploader), dat kan mogelijk na een geslaagde bloedcollecte in Knokke. Eerst nog noest werken en Aurélie nomineren voor morgenvroeg!
 114. Aurélie is verpleegkundige tijdens aangepaste vakanties. 'I Don't Care' is dus niet van toepassing op haar, zij het wel muzikaal gezien. Justin Bieber en Ed Sheeran vraagt ze aan, alvorens Guy te nomineren.
 115. Guy is lesgever EHBO... The White Stripes met 'Seven Nation Army' vraagt hij graag aan, alvorens collega Fons te nomineren.
 116. Simulant van blessures Fons mag even onze nieuwste Zomerheld zijn, vooraleer zelf Frans te nomineren. Eerst nog even Cloclo draaien met 'Alexandrie Alexandra'.
 117. Frans kiest 'You're My Best Friend' van Queen, maar eerst nomineert hij nog Hilde!
 118. Medewerker van de Zorgbib Hilde gaat voor 'El Bandido' van Will Tura en nomineert Bram als laatste Zomerheld voor het Nostalgie Beach Festival.
 119. Daar is Bram, hoofd van de hulpverleners tijdens de Dodentocht. Hij wenst iedereen 'A Beautiful Day', net als U2!
 120. Levensreddende Louis geeft lessen AED. Hij geeft ons ook een nieuwe nominatie, Nicolas, evenals een verzoekliedje: 'Leef' van André Hazes Junior.
 121. Nicolas is afdelingseconoom, een unieke Zomerheld dus! Hij hoort graag 'Music' van John Miles en nomineert Lars.
 122. Lars is de volgende schakel in onze ketting van Zomerhelden. Hij sluit de week af met Nina als volgende schakel en 'Hey Pa' van Niels Destadbader als verzoek!
 123. 'Imagine' van John Lennon vraagt hulpverlener Nina aan, alvorens Magda aan te duiden als volgende Zomerheld.
 124. Marcia heeft afdelingsvoorzitter Erik aan de lijn, om het te hebben over zijn goeie daden, zijn verzoek ('Beautiful Day' van U2) en zijn nominatie (Jetty).
 125. Jetty helpt bij de uitleendienst hulpmiddelen. Ze vraagt 'I'll Be There For You' van The Rembrandts aan, alvorens Koen te nomineren.
 126. Koen is instructeur hulpdiensten. Annick is zijn nominatie en 'Jeanny' van Falco zijn verzoekje!
 127. Annick is verantwoordelijke van de hulpdiensten bij evenementen... 'Dolce Vita' van Ryan Paris wenst ze iedereen toe, ook de volgende Zomerheld Ward.
 128. Ward is verantwoordelijke jeugd bij het Rode Kruis Brugge. Hij vraagt 'La Camisa Negra' aan van Juanes en nomineert Bart als laatste Zomerheld...
 129. Bart is hoofdgeneesheer van KBC en organisator van de bedrijfscollectes... De cirkel is dus rond, evenals de Zomerheldenketting! :-)


14/08/2019