#BloomForChange

Vandaag is het exact één jaar geleden dat 15.000 mensen op straat kwamen voor de Mars Tegen Seksueel Geweld. Alles werd toen in gang gezet door de tragische moord op Julie Van Espen

Ook dit jaar wilden de organisatoren van Punt vzw actie voeren. Omdat op straat komen nu geen optie is, zet de organisatie een alternatieve actie op poten, namelijk #BloomForChange.


#BloomForChange

Illustratrice Laura Janssens, die je ook kan kennen van haar cartoons onder de naam 'Niet Nu Laura', ontwierp een speciale kleurplaat als symbool voor deze campagne. Het gaat om een sierlijke bloem, waar ook nog enkele knoppen aan hangen. 

"Het langzaamaan openbloeien van de bloem staat symbool voor de groei en hoop naar een betere toekomst", zegt Laura. Ze heeft zoveel mogelijk liefde gestoken in de prent, wat je meteen ook ziet aan de vele hartjes en de lachende bloem.


Wat kan jij doen? 

Je kan de prent afdrukken, inkleuren en voor je raam hangen om de actie te steunen. Daarnaast kan je ook surfen naar www.bloomforchange.be om de 10 actiepunten te ondertekenen. 


Laura vertelde er vanmorgen alles over bij Herbert en Nathalie. Beluister het volledige fragment hier: 


Luister live

Luister naar Nostalgie via onze radioplayer, check de frequenties per locatie of luister via DAB+12/05/2020