Dé festivalzomer volgens Nostalgie!

Het Nostalgie Beach Festival verzamelt elk jaar opnieuw jouw favoriete artiesten van de afgelopen decennia (klik HIER voor info en tickets).

Los van onze jaarlijkse hoogmis van de allergrootste classics, kan je deze zomermaanden nog heel wat ander muzikaal moois spotten in ons Belgenlandje.


Daarom: een overzicht van de strafste concerten en festivals deze zomer!

Stan Van Samang: Genk On Stage, 28-30 juni

Stan Van Samang is niet enkel een 'steracteur', hij is ook een 'sterartiest'. Dat zal hij deze zomer nog maar eens bewijzen; hij zorgt voor de ambiance op Genk on Stage op vrijdag 28 juni. We kunnen daar zijn grootste hits, zoals ‘Een Ster’, ‘Goeiemorgen, Goeiedag’ en ‘Scars’, ongetwijfeld verwachten én meebrullen.


Joe Jackson: Cactusfestival Brugge, 5-7 juli

Op 6 juli wordt het net dat tikkeltje warmer in Brugge, wanneer Joe Jackson, 40 jaar na het scoren van zijn eerste hits, naar het Cactusfestival trekt. Hij brengt zijn nieuwste werk, maar klassiekers als 'Is She Really Going Out With Him?' en 'Fools in Love' zullen zeker ook de revue ook passeren.


Get Ready!, Regi, Kate Ryan, etc.: Beachland Blankenberge/De Haan/Wenduine, 6-7 juli

Wat is er leuker dan een goed festival? Een goed 'beach festival' natuurlijk! De zee is diep, maar de liefde van Get Ready! is dieper dan de diepste zee! Begin juli kan je meezingen met hun grootste hits. Je stembanden zijn dan meteen ook perfect gesmeerd voor de doortocht van Gers Pardoel en Kate Ryan op het podium aan 't zeetje. 


Sting (GEANNULEERD WEGENS ZIEKTE!): Gent Jazz, 29 juni-9 juli

Het is uitkijken naar maandag 8 juli, wanneer Sting komt uitpakken met zijn ‘My Songs’-tournee. Hij zal op het Gent Jazz Festival zijn grootste hits brengen, waaronder 'Every Breath You Take', 'Roxanne' en 'Message In A Bottle'. Ook de classics van The Police komen uiteraard aan bod!


Bon Jovi, John Fogerty, Anouk, etc.: TW Classic Werchter, 14 juli

TW Classic pakt ook dit jaar opnieuw uit met een aantal grote namen, waaronder de indrukwekkende headliner Bon Jovi. Het festivalpark in Werchter zal daveren wanneer we kunnen dansen en meezingen met classics als ‘Living On A Prayer’, ‘It’s My Life’, ‘Always’ en natuurlijk ‘You Give Love A Bad Name’. Daarnaast kunnen we nog genieten van toppers van formaat als Anouk, John Fogerty, Jimmy Barnes en John Butler Trio. Afspraak op zondag 14 juli dus!


Hall & Oates: Rivierenhof Deurne, 16 juli

Legendes Daryl Hall & John Oates komen op 16 juli naar het Rivierenhof, om ons te laten swingen, zoals men dat alleen in de seventies en eighties kon. Het duo scoorde met hits als ‘Out Of Touch’, ‘Kiss On My List’, ‘Private Eyes’ en ‘I Can't Go For That (No Can Do)’. 


Marco Borsato, Rob de Nijs, Niels Destadsbader, etc.: Suikerrock Tienen, 26-28 juli

De meeste dromen zijn bedrog, maar één keer in de zoveel tijd komen ze toch uit. Dit zou wel eens zo’n keer kunnen zijn, want op Suikerrock komt Marco Borsato ons verwennen met zijn grootste hits. Bovendien nemen niemand minder dan Niels Destadsbader, Rob de Nijs en Nielson ook plaats achter de micro. 


Coco Jr., Paul Michiels, Guy Swinnen, etc.: Gentse Feesten, 19-28 juli

Een jaar geleden stond hij nog op het Nostalgie Beach Festival; dit jaar kunnen we Coco Jr. & band horen op de Gentse Feesten. Op 27 juli zullen ze hun 20-jarig bestaan vieren met een ‘Best Of’ van The All Stars, The Dinky Toys en 'Liefde Voor Muziek'. Andere namen, die ook die ook een bezoekje waard zijn op de hoogmis van het Gentse binnenstad: Paul Michiels, The Clement Peerens Explosition en Laura Tesoro. Bovendien toont Guy Swinnen zich van een andere kant op het 'Luisterplein', waar hij theater zal brengen. 


John Miles & Lady Linn: Night Of The Proms Koksijde - Summer Edition, 1 augustus

Dat 'The Night Of The Proms' elke jaar opnieuw een aanrader is, staat vast. Vanaf dit jaar bestaat er ook een 'Night Of The Proms' aan zee! Niemand minder dan Mister John Miles komt zijn Music brengen, maar ook Lady Linn zal van de partij zijn, met haar Magnificent 7 natuurlijk. Afspraak op 1 augustus op het strand van Koksijde!


Wim Soutaer, Bart Kaëll & Peter Van Laet: 'Leive Vloms', 2 augustus

'Leive Vloms' is een Leuvens festival, dat muziek in de eigen taal in de kijker zet. Dit jaar zullen Wim Soutaer, Bart Kaëll, Peter Van Laet en Charles van Domburg, naast hun eigen hits, een eerbetoon brengen aan Vlaams icoon Paul Severs, die eerder dit jaar overleed. Zoals Wim Soutaer het zou zeggen: 'we gaan dansen in de zon, ... allemaaaal!' Het festival zal doorgaan op vrijdag 2 augustus en is he-le-maal gratis! 


Scorpions & Europe: Lokerse Feesten, 2-11 augustus

De Lokerse Feesten leggen ons dit jaar in de watten, met op 4 augustus namen als Scorpions en Europe. Een van de bekendste sounds, die ons terug-katapulteert naar de jaren '80, is toch wel 'The Final Countdown'. Scorpions hoeft op muzikaal trouwens niet onder te doen met hits als 'Wind Of Change', 'Still Loving You en 'Rock You Like A Hurricane'.


Jimmy Somerville, The Stranglers, Nik Kershaw, etc.: W-Festival Waregem, 15-18 augustus

Fans van de betere New Wave en Electropop kunnen naar jaarlijkse traditie afzakken naar Waregem. Daar weet de organisatie van het W-Festival ook dit jaar dozijnen topartiesten te lokken. Vier dagen muzikaal topgenot van weleer: check!


Milow: Maanrock Mechelen, 23-25 augustus

Voor een zomer vol 'Love & Peace' moeten we bij Milow zijn. Met zijn ‘Ayo Technology’, ‘You And Me (In My Pocket)’ en You Don’t Know’ weet hij gegarandeerd het publiek volledig in te pakken. Zijn deelname aan 'Liefde Voor Muziek' toonde nog maar eens hoe hij met zijn gitaar elke gevoelige snaar(!) raakt. Op 25 augustus zal Milow te horen zijn op het Mechelse Maanrock.


DAAN, Road Rock Kortrijk, 31 augustus

We sluiten de festivalkalender af met een 'Icon'. DAAN komt op 31 augustus naar Road Rock in Kortrijk. Perfect dus om de laatste 'summervibes' vakkundig weg te shaken!15/08/2019