De look van de 90’s

Blote buiken, vlinderspeldjes, bandana’s en baggy jeans: in de jaren ‘90 kon en mocht bijna alles! De mode van de nineties lijkt soms een samenraapsel van alles wat fout is, maar toch hebben trends uit de 90’s hun weg gevonden naar vandaag. Trek jouw kledingkast maar eens open! Je vindt er waarschijnlijk wel iets dat hip en trendy was toen. 

Recht uit de 90s: 

De jeans salopette 

In de nineties was de jeans salopette, of tuinbroek, niet weg te denken uit het straatbeeld. Ook op tv was ze alom vertegenwoordig. Wie kent niet de hippe, gebleekte 'go-to'-outfit van Will Smith’s in ‘The Fresh Prince of Bel Air’? Om het nog cooler te maken, liet hij een van de bandjes van z'n salopette loshangen. Veel mensen volgden zijn voorbeeld. Zo konden ze hun T-shirt meer in de kijker zetten.  


Neonkleuren en -prints

De kans dat je T-shirt een neonkleurtje had, was groot. In de jaren ’90 werd de ‘felle-kleuren'-trend van de eighties verdergezet. Geometrische printjes werden ook populair: bliksemschichten, rechthoeken, driehoekjes... Alles was goed, als het maar kleurrijk was! Het typische vestje dat in ieders kast hing, was dan ook felgekleurd, mét geometrische print. 


Heuptasjes en minirugzakjes 

De traditionele handtas werd minder populair. Heuptasjes -bij voorkeur die van Eastpack- en minirugzakjes kwamen op de eerste plaats te staan. De combinatie van gebruiksgemak en stijl was in. Ook bij mannen was de 'fanny pack' een hip attribuut. Zelfs een stoere worstelaar als Dwayne Johnson droeg er een!


Buffalo’s 

10 à 20 centimeter groter zijn, zonder hakken te dragen? In de 90’s was het geen enkel probleem. Schoenen met dikke zolen, zoals de gekende Buffalo’s, maakten je meteen een stuk groter. De Buffalo werd populair dankzij K3 en de Spice Girls. Mel B, Baby Spice en Ginger Spice droegen niets liever dan de hoge platformschoenen. 


De permanent

In de 90s was volumineus haar een must. De permanent was dan ook een geliefde haarstijl. Iedereen ging aan de slag met een permanentkit, in de hoop een weelderige en volle haardos te krijgen à la Mariah Carey
23/05/2019