Diana Ross 75!

Diana Ross viert dinsdag haar 75ste verjaardag! 

Da's een gebeurtenis, die we op Nostalgie niet zomaar laten voorbijgaan. Dat hoor je een hele dag lang op onze zender én lees je hieronder.

Een ode aan Ross is dan ook meer dan gepast!

De Detroitse souldiva brak in de 'swinging sixties' door als zangeres bij de popgroep the Supremes, met hits als ‘Baby Love’ en ‘Stop! In the Name of Love’.

In oktober 1969 stapte Ross uit die groep en begon ze aan een succesvolle solocarrière. Haar eerste grote hit kwam er in 1970. Het was een herwerkte versie van het nummer ‘Ain’t No Mountain High Enough’, een Motownclassic van Marvin Gaye en Tammi Terrell.

Naast zingen kon Ross ook stevig acteren. Zo kroop ze in de huid van Billie Holiday in de film ‘Lady Sings the Blues’. Voor deze rol kreeg ze zelfs een Oscarnominatie. Daarnaast speelde ze in 1978 de rol van Dorothy in de ('black version' van) musicalklassieker ‘The Wiz’. Hierin stond ze samen met Michael 'vogelverschrikker' Jackson op de set. 

Ook in de eighties, nineties en nillies bleef deze soullegende platen uitbrengen en volle zalen lokken.

De intussen iconische zangeres werd tijdens de Grammy’s van dit jaar in de bloemetjes gezet, als dank voor haar jarenlange, succesvolle carrière. Oververdiend, als je het ons vraagt!

Leuk 'wistjedatje': Ross wist nog nooit een officiële Grammy Award te winnen, MAAR ze kreeg in 2012 wel een Grammy Lifetime Achievement Award. 

Terecht ook... In haar carrière behaalde ze maar liefst 42 nummer 1-hits en bracht ze 91 singles en 59 albums uit. 25/03/2019