Dit waren de Oscars van 2019!

Bjorn Verhoeven en Kenneth Servaes loodsten je afgelopen zondagnacht/maandagochtend door de Oscarnacht.

Dat deden ze met de beste filmsoundtracks van vroeger en nu. Daarnaast waren Jan Verheyen, Stijn Coninx en heel wat filmenthousiastelingen van de partij!

Er was natuurlijk ook flink wat ruimte voor live verslaggeving!


De belangrijkste resultaten van de Oscars, editie 2019:

  • 'Bohemian Rhapsody' deed het uitstekend met 4 gewonnen prijzen, een record voor deze editie van de 'Academy Awards'. Naast de -meer technische- Oscars voor 'Best Sound Editing', 'Best Sound Mixing' en 'Best Film Editing' mocht hoofdrolspeler Rami Malek ook het beeldje voor beste acteur in een hoofdrol in ontvangst nemen. Het was de zoveelste jury, die Maleks vertolking van Freddie Mercury beloonde, na ook die van de Goldens Globes, de Bafta Awards, etc.


  • De Oscar voor 'Beste Song' ging naar Lady Gaga en Mark Ronson voor 'Shallow', de gedoodverfde favoriet in de categorie, afkomstig uit (de remake van de remake van de remake van) 'A Star Is Born'!


  • Mogen ook naar huis met respectievelijk elk 3 beeldjes: de arthousefilm 'Roma' ('Best Foreign Language Film', 'Best Cinematography'; 'Best Director') en het 'volledig zwarte' superheldenepos 'Black Panther' ('Best Costume Design', 'Best Production Design' en 'Best Original Score').


  • 'Green Book' deed het even goed met overwinningen in de categorieën 'Best Supporting Actor', 'Best Original Screenplay' en, de hoofdprijs, 'Best Picture'! Die laatste overwinning was op z'n minst verrassend te noemen...


  • Voor 'The Favourite' werd het een harde nacht. De Britse prent wist maar één Oscar te puren uit 10 nominaties. Dat was die van 'Best Actress' voor de enige, echte Olivia Colman. (Plus: Als er een award was voor de gekste, meest originele speech, had ze die meteen ook gewonnen!)


  • De nostalgie van 'Mary Poppins Returns' leverde jammer genoeg geen enkele prijs op. De nieuwste film in de Spiderman-franchise werd dan weer wel beloond. De Oscar voor beste animatiefilm ging die richting uit.


Ook fans van Queen kwamen aan hun trekken... De iconische rockband opende de show mét Adam Lambert!
25/02/2019