Iconische tv-programma's van de jaren '70

TV tijdens de jaren '70

Vanaf 1 januari 1971 verschenen voor de eerste keer een aantal uitzendingen in kleur op de BRT. De eerste maanden beperkten de eigen kleurenproducties zich enkel tot gefilmde programma's en werd maar 32% van de zendtijd in kleur uitgezonden. Een paar populaire programma's uit de jaren '70 herinneren velen zich nog steeds.


The Muppet Show

De show was een Brits-Amerikaans komisch programma met in de hoofdrol de poppen de Muppets. Het programma speelde zich af in een theater waar door de jaren heen veel wereldberoemde zangers en acteurs te gast waren. Kermit de Kikker presenteerde het programma.


Het Rad van Fortuin

Mike Verdregh vond dat de BRT net zoals in Nederland eigen shows en spelprogramma's in elkaar moest boksen. Hij was naar Amerika geweest en bracht het format van het Rad van Fortuin mee. Het programma was al snel een kijkcijferkanon en had wekelijks twee miljoen kijkers.


De Collega's

In 1978 maakte tv-kijkend Vlaanderen kennis met 'De Collega's. Veel werken doen de collega's echter niet. Ze vullen hun tijd met kibbelen, roddelen en de krant lezen. Figuren als Paul, Philemon en Mireille zorgden met hun unieke karakters voor hilarische tv-momenten. De serie werd massaal bekeken en betekende een doorbraak voor de acteurs van het Mechels Miniatuur Theater.


Slisse en Cesar

De reeks Slisse en Cesar speelt zich af in het jaar 1958 en werd in het Antwerps vertolkt. De sitcom draaide rond de vriendschapsband tussen de simpele Cesar en de rijke verzekeringsmakelaar Slisse. Andere personages waren het gezin van Slisse in de serie en de eeuwige Facteur die altijd om een druppel jenever kwam bedelen.


Keek jij ooit naar deze seventies programma's?18/11/2019