InitiatYVES van de week (12/03 - 16/03)

Heb/ken je zelf ook een leuke start-up, actie, goed doel of initiatief, die je graag wil delen met Yves en de Nostalgie-luisteraars?

Laat het weten via een mailtje naar yves@nostalgie.eu!


Maandag: LauraLatté 

"Met een goeie kop koffie in de hand, de tijd laten stilstaan. Gewoon efkes op adem komen." Dat is waar LauraLatté voor staat. Laura maakt koffie, vanop haar bakfiets en je kan haar doorgaans vinden op markten en events in het Gentse. Yves had Laura van LauraLatté aan de lijn over haar fijne initiatief. 


Dinsdag: Redopapers

Redopapers is het project van industrieel vormgevers Tille Lingier en Linde Luyten. Zij geven papierresten een tweede leven, door het om te vormen tot designproducten zoals blocnotes en kalenders. En extra goed nieuws: vlak voor het gesprek hoorden ze dat ze Starter van het Jaar zijn!


Woensdag: En wie ben jij?

Trui Hanoulle organiseerde ‘En wie ben jij?’, waarbij ze acht jongeren uit een OKAN-klas (Onthaalklas Anderstalige Nieuwkomers) fotografeerde. De bedoeling is dat andere jongeren ook een foto van zichzelf posten op het Instagramaccount van ‘enwiebenjij?’, met een beschrijving van zichzelf. Zo kunnen ze elkaars foto’s bekijken en een gesprek starten. Yves belde met Trui over haar project.


Donderdag: De week van hoogbegaafdheid 

Yves belt naar aanleiding van de week van de hoogbegaafdheid met Professor Tessa Kieboom over wat hoogebegaafd zijn precies is en over het project dat zij momenteel voor Minister van Welzijn Jo Vandeurzen uitwerkt.


Vrijdag: De Grote Schelpenteldag

Zaterdag is het de Grote Schelpenteldag! Je kan schelpen gaan rapen aan onze Belgische kust en ze analyseren om zo experts te helpen om onze Noordzeekust beter in kaart te brengen. Yves belde met Jan Seys van het VLIZ (Vlaams Instituut voor de Zee)13/03/2018