Stijlvol(?) in de nillies

De nillies was de tijd van veel te lage heupbroeken, bolerovestjes en truckerspetjes. We droegen brede riemen om onze taille in de kijker te zetten en 'blingbling' was ons ding. Over de periode wordt soms lacherig gedaan, omdat de kledij 'fout' was. 

Waren de kleren uit de nillies echt een ‘no go’ of zitten er toch nog leuke items bij, die je vandaag nog zou dragen? Neem een kijkje in onze kleerkast en kom het te weten! 


In onze nillies kleerkast vinden we:


Teensokken 

Individueel ingepakte tenen: in de nillies konden we er niet aan weerstaan. Teensokken in felle kleurtjes, waarin je iedere teen apart kon bewegen: het had zo z’n charme! Praktisch en comfortabel was het niet. Je was even bezig om je sokken aan te doen, maar dat nam je er graag bij om helemaal 'mee te zijn'. 


Jeans overdosis 

Jeans was trendy in de 00s. Jeans combineerde trouwens prachtig met…jawel, nog meer jeans. Britney Spears en Justin Timberlake waren een bron van inspiratie voor deze stijl. Op de rode loper van de American Music Awards droegen ze bijpassende jeansoutfits. Moest kunnen!


Camouflageprint 

Niet enkel soldaten droegen kaki kledij met camouflageprint. In de 00s waren kledingstukken met het gevlekte printje in. In de videoclip van ‘Survivor’ gaven de dames van Destiny’s Child het goeie voorbeeld. 

Emo Chique 

De look van Avril Lavigne was ‘het van het’. Ieder tienermeisje in de 00s wilde haar look kopiëren. Donkere kleren gingen perfect samen met een riem met studs en geruite Vans. Als je echt stoer wilde zijn, dan droeg je ook visnet handschoenen en een 'Hello Kitty'-accessoire. Om de look af te maken, gingen meisjes voor een streepje donkere eyeliner en gekleurde haarextensions.


Velours trainingspakken

Trainingspakken waren niet enkel comfortabel, ze waren ook hip in de 00s. De velours versie van het merk 'Juicy Couture' was zo ‘hot’ dat sterren, zoals Lindsay Lohan, het trainingspak droegen op de rode loper. Als je jouw rondingen extra in de verf wilde zetten, dan kon je ook kiezen voor een exemplaar met ‘Juicy’ op  je ‘derrière’. 24/05/2019