Wat is Black Friday?

Wat is Black Friday?

Vrijdag 29 november is het weer Black Friday. De kans is groot dat je al wel eens van de term hebt gehoord maar… 


Wat is Black Friday juist?

Black Friday is een wereldwijde kortingsdag die elk jaar plaatsvindt op de vierde vrijdag van november. Veel (web)winkels adverteren dan met speciale aanbiedingen en kortingen om zoveel mogelijk te verkopen.


Hoe is Black Friday ontstaan?

Black Friday is een fenomeen dat overgewaaid is vanuit Amerika en valt de dag na de Amerikaanse feestdag Thanksgiving. Het is een dag waarop veel Amerikanen vrij hebben en traditiegetrouw beginnen met hun kerstinkopen.


Waarom 'Black' Friday?

Doordat winkeliers in deze week voor het eerst in het jaar ‘in zwarte cijfers’ schrijven en winst boeken heet de dag Black Friday. Vroeger was het namelijk zo dat veel winkeliers verlies in het rood noteerden en winst in het zwart. 


Black Friday in België

Sinds een paar jaar is Black Friday ook in België op grote schaal geïntroduceerd. Mede dankzij bekende campagnes van grote ketens zoals MediaMarkt of Bol.com heeft Black Friday bekendheid gekregen in  België . Sindsdien zijn er naast de grote winkels steeds meer lokale winkelketens die meedoen aan de Black Friday gekte. 


Conclusie

Als je zo goedkoop mogelijk je Sinterklaas-en Kerstinkopen wilt doen, kan je dit jaar beter nog even wachten tot 29 november.  ;) 28/11/2019