Win Herberts Tourquiz

Hét hoogtepunt van het wielerjaar is opnieuw aangebroken: de Tour de France!


Daarom strooit Herbert drie weken lang met prachtige prijzen: hij geeft namelijk elke ochtend, net na 8u, een gepersonaliseerd truitje weg van Vermarc, de kledingsponsor van zowel Lotto Soudal als Deceuninck-Quick-Step.

Gepersonaliseerd: dat betekent perfect op maat dus.


Wil jij deze unieke prijs op de kop tikken (voor jezelf, je man, je vrouw, je zoon, je dochter, je mama, je papa,...)? Dan moet je minstens 2 op 3 scoren in Herberts Tourquiz.

(...en geen nood: Herbert helpt je graag op weg naar de overwinning!)


Kwestie van al eens te oefenen, voorzien we hieronder een voorbeeldquiz! 

(De juiste antwoorden vind je onderaan deze pagina)


Vraag 1

Eddy Merckx won de Tour in totaal 5 keer, een (gedeeld) record. Daarnaast won hij ook honderden andere wielerwedstrijden. Wat was zijn toepasselijke bijnaam op de fiets?

  • De Kannibaal 
  • De Koppensneller

 

Vraag 2

De Tour de France bestaat al een stuk langer, maar de gele trui zelf viert dit jaar zijn 100e verjaardag. Waarom is de leiderstrui in de Tour eigenlijk geel?

  • Omdat de organisator, de krant ‘L’Auto’, op geel papier werd gedrukt 
  • Omdat geel de meest reflecterende kleur is bij zware regenval en in de duisternis

 

Vraag 3

De Slovaak Peter Sagan gaat dit jaar voor zijn 7e Groene Trui in de Tour. Als hij daarin slaagt, zou dat een absoluut unicum zijn. Wie won trouwens, als laatste Belg tot nog toe, de groene trui in 2007? 

  • Tom Boonen 
  • Philippe GilbertDe Kannibaal - Omdat de organisator, de krant ‘L’Auto’, op geel papier werd gedrukt - Tom Boonen07/07/2019